TIR SPORTIV

„Tintim performanta” 1 – 30 Octombrie 2018

In cadrul Proiectului ,,Cupa Sectorului 1 – Un Secol de performanta, punte catre viitor!, organizat de Clubul Sportul Studentesc in colaborare cu Primaria Sectorului 1, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Centrul Cultural al Sectorului 1 Bucuresti, Ministerul Educatiei Nationale si Federatia Romana de Tir Sportiv, Liceul Ion Neculce, Liceul Teoretiv Jean Monnet si Scoala Generala numarul 7, au fost gazda timp de doua zile, desfasurarii etapelor preliminare la tir sportiv (arme cu laser si fascicol luminos) la pusca si pistol – etape ce au ca obiectiv promovarea acestui sport si in special initierea in tainele acestui sport in vederea practicarii tirului sportiv de catre copii care doresc acest lucru. Numarul de elevi participanti in cele 3 scoli fiind de peste 1000 (clasele I-IV, V-VIII).

Avand ca scop crearea de modele in randul elevilor si dorinta de a promova acesata disciplina sportiva in tara noastra, cu sprijinul Federatiei Romane de Tir Sportiv, am avut-o ca ambasador al evenimuntului pe Campioana Europeana si numarul 1 mondial in proba de pusca aer comprimat – LAURA COMAN, domnul Constantin Tarloiu (multiplu medaliat in probele de pistol, antrenor Federal al Federatiei Romane de Tir Sportiv) si domnul Valuta Constantin (Presedinte Comisia de Arbitraj al Federatiei Romane de Tir Sportiv).

S-au alaturat acestei initiative deosebite si cadrele didactice din unitatile de invatamant, un exemplu in acest sens este doamna profesoara Leonte VALEA (Liceul Ion Neculce), dna Ion Marinela si dna Gatej Simona (Liceul Teoretic Jean Monnet), dna Savulescu Anisoara, Scoala Generala Nr.7, sector 1. Primele zile de intreceri s-au desfasurat sub semnul entuziasmului, curiozitatii, concurentei si in special al dorintei de intrecere intre elevii participanti, aceste probe fiind foarte apreciate de catre toti copiii.

Sub deviza „ Tinteste 10 si la scoala si la sport”, elevii au participat cu mare entuziam la concursul de tir cu pusca / pistol fascicul de lumina desfasurat in scolile din sectorul 1 Bucuresti.

Noi toti, Clubul Sportul Studentesc , Primaria Sectorului 1, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, avem ca deziderat major educatia copiilor si cum putem altfel decat prin disciplina sportiva si dorinta de a invinge.

REZULTAT:” IMPREUNA TINTIM PERFORMANTA! „

Actiunea va continua saptamana viitore in cadrul programului stabilit cu Centrul Cultural al Sectorului 1 Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *